Info  – Lid worden


Lidmaatschap

Z

Wat bieden we?

Maandelijkse vergadering onder de begeleiding van een ervaren team. Elke eerste woensdag van de maand, van 19.30 tot 22.30 u in ‘De Vierseleer’, Westlaan 194, Heusden-Zolder

 • Demonstraties van nationale & internationale gasten
 • Wetenschappelijke of artistieke lezingen ivm bonsai
 • Aansluitende stille demonstraties
 • Ingevulde tokonoma
 • Bespreking van bonsai
 • Werk van de voorbije maand
 • Jaarlijkse veiling
 • Voor liefhebbers : een uitstap

€70 per jaar, tweede gezinslid: €25

Betaling op rekening nr BE62 7350 2488 7861, Bonsai Association Belgium VZW, Veldstraat 9, 3950 Bocholt, vermelding ‘lidgeld – uw naam’

Zaterdag workshops

Z
Salvatore Liporace:

Salvatore zal op vier zaterdagen telkens verschillende onderwerpen theoretisch bespreken. Deze onderwerpen zijn een selectie uit zijn privé bonsai school ‘Studio Botanico’. Er komen onderwerpen aan bod zowel voor beginners als voor gevorderden.

Het grootste deel van de dag bestaat uit een workshop op uw eigen bomen met deze Italiaanse bonsai specialist. Indien mogelijk, breng één of meerdere bonsai mee die past bij de theorie van de dag. Als dat niet lukt mag een andere soort dienen voor een vrije workshop onder begeleiding.

We zorgen voor vertaling.

Maximum 10 deelnemers.

Kostprijs per dag : voor leden 35 €, voor niet-leden 50 €. Inschrijvingen voor de ganse reeks krijgen voorrang.

Registratie via secretaris@bonsaiassociation.be

Betaling op rekening nr BE62 7350 2488 7861, Bonsai Association Belgium VZW, Veldstraat 9, 3950 Bocholt, vermelding ‘workshop Salvatore – datum – naam deelnemer’

 

Shohin werkgroep olv Maarten Van der Hoeven:
 • Voormiddag : theorie over shohin, telkens een apart onderwerp
 • Namiddag : workshop in kleine groep aan eigen shohin, of kifu size bonsai
 • Kostprijs : 140 € voor de ganse reeks, ook lidmaatschap van BAB is vereist

Avond workshops met Yannick Kiggen

 7 woensdagen van 20.00 tot 22.30 uur
Z

Avond workshops met Yannick Kiggen.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom op deze workshops.

De toegang is gratis voor leden. Reservatie is wel vereist.

Yannick Kiggen is een bonsai professional die zowel bij Japanse als Europese bonsai meesters zijn opleiding heeft genoten. Hij wil zijn kennis graag delen met de leden, en samen uw collectie bonsai stap voor stap verbeteren.

Je leert een boom selecteren als startmateriaal, evenals snoeien, bedraden, jin en shari creëren en afwerken, verpotten … De potkeuze komt ook aan bod, tot en met de opstelling voor een tentoonstelling.

Yannick bespreekt één voor één de bomen. We kijken vooral naar de lange termijn visie van de bonsai. Per seizoen komen verschillende verzorgingstechnieken aan bod, besproken soort per soort.

Na de bespreking kan ieder aan zijn eigen boom werken en wordt je continu begeleid door Yannick en kan je leren van elkaars bonsai.